La Colla

Qui som?

El ball de bastons de Terrassa es va recuperar fa més de trenta anys, quan una colla sortí a ballar al carrer per primer cop el dia de Sant Jordi de l’any 1981 acompanyats amb música de gralles. Actualment, la colla ja disposa de més de trenta balls.

L’any 2011, els Bastoners de Terrassa i els Terrassahoppers van decidir crear el grup de Picaswing. El primer ball que es va crear va ser el Jazztic, en el qual es combinen tres pilars culturals de Terrassa: l’hoquei, el jazz i el ball de bastons. El segon, el Basswing,  és una “guerra” entre Terrassahoppers i Bastoners basat en la pel·lícula West Side Story.  I l’últim, Cop de swing, és un ball amb molta energia que vam estrenar per Festa Major del 2018.

Darrerament, la colla fa unes quaranta actuacions per any entre ballades i tallers. Actualment, l’entitat té un centenar de components entre els petits, els mitjans, els joves, els grans i els músics. En aquests darrers anys hem augmentat el nombre de balladors dels grups infantils, ja que hi ha hagut un augment de voluntaris del grup de grans per fer de monitors, així com una mirada molt més humanista i pedagògica.

La colla està adherida a la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa i a la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya. 

Càrrecs

Vocalies