Resum 2021. Un any d’aniversaris

Resum 2021. Un any d’aniversaris

18 abril, 2022 Off By Bastoner

S’ha arribat al final del 2021. Aquest any ha estat marcat un altre cop per la pandèmia del covid-19, ha sigut un any també amb restriccions als assajos, mascaretes, gel hidroalcohòlic i sobretot llistes d’assistents i pressa de temperatures. Malgrat totes les adversitats de la situació, hem sabut adaptar-nos i seguir amb els assajos i les actuacions.

Al 2021 hem pogut veure emoció i nostàlgia entre els nostres balladors i balladores i sobretot hem vist paciència, dedicació i compromís,

Ha sigut un any d’esforç i sobretot de felicitat ja que hem celebrat  el nostre 40è aniversari, el 10è de Picaswing i 30è del Ball de Reis.

Aquest any hem tingut grans projectes:

  • Roda de Premsa per la presentació del 40è Aniversari:

Així quedava inaugurat el 40è Aniversari de Bastoners de Terrassa. Hi van assistir, Òscar Montes, cap de colla de Bastoners de Terrassa, Marc Galí, fundador de la colla i Paula Anè, responsable de la colla infantil. Ens va acompanyar la regidora de Cultura Rosa Boladeras.

  • Exposició TERRA! 40 anys a cop de bastó i més

Es va inaugurar als Amics de les Arts i vam comptar amb la presència de familiars dels mestres bastoners que ens van transmetre tot el seu coneixement del ball de bastons per tal de recuperar aquesta dansa a la ciutat de Terrassa.

  • Gravació Vídeo Bastoners de Terrassa

El dia de Sant Jordi, el dia de l’aniversari, es va gravar un vídeo ballant des dels més petits fins els grans en racons icònics de la ciutat:

Espardenyes, Picarols, Mocaixes i Mitjans van ballar a la Seu d’Egara

Juvenils i Tubercles al Castell Cartoixa

Joves i Grans al Saló de Plens de l’Ajuntament

Monitors i Grans a l’Era de la Masia Freixa.

  • Divendres de Festa Major

Vam poder celebrar el 10è aniversari de Picaswing ballant al Raval de Montserrat

  • Presentació de les maletes pedagògiques

El dia 9 des setembre  i després de moltes estones dedicades, es van presentar les maletes pedagògiques que serviran com a ajut a les escoles per tal de poder conèixer la nostra colla i els nostres balls.

  • Roda de premsa del tancament del 40è aniversari

Anem arribant a la fi d’aquest any i també del 40è aniversari.

La Bet Gómez, l’Òscar Montes, el Marc Galí i la Ruth Masana. Van fer un repàs de totes les activitats fetes durant aquest any i es va projectar el vídeo gravat el dia 23 d’abril

Ens va tornar a acompanyar la regidora de Cultura, Rosa Boladeras

  • Presentació del Llibre de Bastoners de Terrassa

I per acabar l’any d’aniversari es va presentar el llibre, Els Bastoners de Terrassa. Una història de més de quaranta anys.

Aquest llibre és un projecte que la Colla ha anat fent durant els últims 10 anys, han sigut moltes hores dedicades a la recerca de la història del Bastoners de Terrassa, no sols dels últims quaranta anys si no també dels bastoners d’abans. Ha sigut un treball molt minuciós i de moltes persones.

L’acte va acabar amb una ballada a l’era, on es van repassar els diferents tipus de balls que tenim ala colla:

Balls de sempre, tenen música popular de principis del segle passat, com son El Patufet, Dues sotes, Les Corrandes o La Manflina

Balls creats a l’antiga, com La sardana curta, el Ball partit  o l’Estapera.

Balls creats de nou, com el Nyu o el Basswing 

Balls d’altres colles, balls que s’han creat per ballar-los en trobades com són, el Canari amb Samarreta i el Passi-ho bé.