TERRA! 40 anys a cop de bastó i més!

TERRA! 40 anys a cop de bastó i més!

9 abril, 2021 Off By Bastoner

Pel 40è Aniversari de la recuperació dels Bastoners de Terrassa, la colla té previst fer un seguit d’activitats extres, més enllà de la planificació habitual, una de les quals és una exposició fotogràfica.
L’exposició neix amb el desig de fer un passeig pels espais, les persones, la història, les anècdotes i les vivències que han anat succeint a la nostra colla, acostant a les famílies de la ciutat El món bastoner. Té un fil conductor que ens farà passejar per tot l’itinerari i que els més menuts podran seguir a través de racons i activitats dinàmiques.
Està formada per diversos plafons que recullen diferents temàtiques de la colla. Primer de tot s’hi poden veure les primeres referències del ball de bastons a la ciutat, des del segle XIX fins a la guerra civil. Després hi ha 4 plafons dedicats a les 4 dècades que la colla porta ballant des del 1981 fins ara. El següent apartat també està dividit en 4 temàtiques, les quals resumeixen elements bàsics de la nostra colla: els assajos, les colles infantils i equip de monitoratge, les places i les connexions amb altres entitats del món cultural. Per acabar es pot veure un recull fotogràfic de totes les activitats que realitzem internament i que fan que siguem la gran familia que som.
És una exposició itinerant per tots els districtes de la ciutat de Terrassa. Comença del 10/04/21 al 29/04/2021 de dimarts a diumenge de 18h a 20h a la sala Salvador Alavedra dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals (Carrer del Teatre, 2 – Terrassa). De cara al setembre es farà la itinerància per tots els districtes de la ciutat, passant per biblioteques, centres cívics, associacions de veïns o escoles. A més a més, durant aquesta itinerància les escoles d’infantil i primària podran disposar de varies maletes pedagògiques amb un recull de propostes didàctiques, jocs i material divers per gaudir del ball de bastons a l’aula.
Amb aquest acte donem el tret de sortida a “TERRA!”, on convidem a tota la ciutadania i mitjans de comunicació, i també encetem els actes d’aquest any d’aniversaris.